Feriebyen Sharm el-Sheikh i Egypt er som skapt for charterferie, der den idyllisk ligger nesten nederst på spissen av Sinai-halvøya. Bygget rundt to populære bukter kjente for snorkling og dykking i verdensklasse, med spektakulære korallrev og skipsvrak som bare ligger der og venter på å bli utforsket.

Området tilbyr dessuten en rekke fasiliteter, underholdning, førsteklasses hotell og kjøpesentre man nesten ikke finner maken til andre steder i verden. Her kan man oppleve alt fra overveldende luksus til de enklere kår, og alt som finnes der i mellom. Man kan gå på oppdagelsesferd i de små basarene, hvor man kan handle alt fra gullsmykker til levende høns, vannpiper, eller hva med et magedanserkostyme? Eller man kan ta på turer i ørkenen, for på nært hold å kunne oppleve hvordan de gamle Egypterne levde og hadde det i dagliglivet. Et besøk i en nomadeleir er også et alternativ, eller en dagstur til pyramidene.

Type
Reiseselskap
 
PakkereiseExpedia
Bare hotellHotels.com
Bare flySupersaver

Sharm el-Sheikh er opprinnelig en gammel fiskelandsby med knappe 35.000 faste innbyggere. Et tall som mangedobles når høysesongen for turisme setter inn og besøkende fra hele verden strømmer til dette fantastiske området. Likevel gjør beliggenheten og områdets struktur at det ikke føles direkte overbefolket, da de mange aktivitetene i området bidrar til at turistene spres ut over hele halvøya.

Området i sin helhet består av fem bydeler, hvorav Old Town, Naama Bay og den gamle bydelen nok er mest kjent blant turistene, og regnes som ferieområdets “sentrum”. Herfra kan du ta en dagstur til St. Catherine Kloster, med avgang tidlig på morgenen. En rundreise som bringer deg både innom den bibelske brennende busk og du får oppleve en fantastisk soloppgangen, på toppen av fjellet hvor moses fikk de 10 bud.

Snorkling i Sharks Bay

Krystallklart vann, eksotiske fisker og koraller, lager et yrende  liv under overflaten. I bydelen Sharks Bay finnes et av Sharm El Sheik beste dykke- og snorkle-områder. Mange av turistene som bor i denne delen av byen tilbringer hele ferien på hotellområdet uten å savne noe. Slapp av og nyte late dager på stranden eller ved bassenget. Skulle du allikevel ønsker litt mer action, ligger Naama Bay bare femten minutter unna med taxi.

Mange reiser til Sharm el-Sheikh ene og alene for å snorkle eller dykke, og når man først ankommer området er det lett å se hvorfor. Endeløse sandstrender, krystallklart vann, eksotiske fisker og koraller, lager et yrende liv under overflaten. Her kan man oppleve majestetiske djevlerokker sveve lydløst gjennom det glassklare vannet, skumle murener som ligger på lur blant korallene og barracudaer på jakt. I bydelen Sharks Bay finnes et av Sharm El Sheik beste dykke- og snorkle-områder.

Mange av de gjestene som bor i denne delen av byen tilbringer stort sett hele ferien på hotellområdet uten å savne noe. Her er det mulig å slappe av og nyte late dager på stranden eller ved bassenget. Noe som er spesielt velegnet for familier med små barn. Skulle du allikevel ønsker litt mer action, ligger Naama Bay bare femten minutter unna med taxi. Her kan man også besøke et av de mange krigskipene fra den annen verdenskrig som ligger utenfor kysten. Blant annet det legendariske lasteskipet SS Thistlegorm som i 1941 ble senket av tyske bombefly. Vraket ligger lett tilgjengelig til på rundt tredve meters dyp og regnes som et av de beste vrakene å dykke til i verden. Alt nødvendig utstyr kan man enten leie på et av de mange dykkersentrene som finnes, eller man kan kjøpe det for en rimelig penge.