Hovedstaden Athen er enkel å komme seg til og et utmerket utgangspunkt for øyhopping. Ikke bare var dette demokratiets og naturvitenskapenes fødested, byen huser også blant annet Akropolis og en rekke andre historiske severdigheter. Hellas er også et av de landene med størst sjanse for strålende vær nesten uansett når på året man besøker det.

Det er allikevel de rundt 1400 øyene som gjør at de fleste kommer tilbake til Hellas år etter år. Uansett om man er en guttegjeng på 18 år eller en barnefamilie, er man garantert å finne et sted som har akkurat det man er på jakt etter. Ios og Kos byr på et hektisk natteliv, klassikerne Kreta og Rhodos har vært norske favoritter i flere tiår, mens Santorini er kjent for sine vulkaner og romantiske stemning.

Type
Reiseselskap
 
PakkereiseExpedia
Bare hotellHotels.com
Bare flySupersaver

Hellas

Øygruppene i Hellas

Øyene er delt inn i ulike grupper, unntatt Kreta, som ikke tilhører noen øygruppe. I Kykladene finnes populære destinasjoner som Amorgos, Ios, Mykonos, Naxos, Paros, og Santorini. I Dodekanesene er Rhodos og Kos de to viktigste øyene. Skiathos ligger i øygruppen Sporadene. Korfu, Zakynthos og Kefalonia befinner seg i de joniske øyer. Samos og Lesvos er blant øyene i det nordøstlige Egeerhavet, mens Egina ligger i de saroniske øyer. 

I tillegg til de ovennevnte øyene, finnes det en rekke andre og adskillig mindre destinasjoner. Ønsker man å komme seg bort fra de mest besøkte øyene kan man enkelt finne sitt ”eget” sted hvor man kan være nesten alene. De store øyene som Kreta og Rhodos har også mange steder med færre turister. Man kommer seg mellom de ulike øyene med ferger, og utgangspunktet er gjerne havnebyen Pireus som ligger rett utenfor Athen. For førstegangsreisende er øyene nevnt i denne artikkelen veldig flotte steder, og det gir gode erfaringer hvis man eventuelt ønsker å dra til mindre kjente øyer med færre besøkende. Det er en fordel å undersøke de ulike øyene i detalj før man reiser, i tillegg til stedet man planlegger å bo. Da slipper man å havne på et hotell med kun ungdommer som passer dårlig for barnefamilier eller kjærestepar.

Hellas

Derfor elsker vi Hellas

Grekere er generelt et varmt og hyggelig folkeslag som vet å sette pris på turistene sine. Turisme er enormt viktig for veldig mange, ikke minst i disse dager hvor turismen minker på verdensbasis. Mange nordmenn reiser til Hellas og har god betalingsevne, og er godt likt over hele landet. Hellas var betraktelig billigere da de brukte drakmer, men man får fortsatt god valuta for pengene etter at euroen gjorde sitt inntog. Etter at finanskrisen kom har prisene blitt redusert på både hoteller og restauranter, og turister opplever kanskje ekstra god service nå.

Varme mennesker og klima, god mat og lave priser, fantastiske strender og pulserende natteliv. Det er ikke uten grunn at Hellas har blitt et av verdens mest populære reisemål, og blant de absolutte favorittene her til lands. Har du enda ikke opplevd dette fantastiske landet, bør du gjøre det snarest! Hvorfor ikke dra i år, når prisene er ekstra lave? Har du allerede vært i Hellas, kommer du sikkert til å dra tilbake. Landet er nemlig svært enkelt å forelske seg i.