Rhodos er blant de største og mest besøkte av de greske øyene. Rhodos tilbyr både nydelige strender og har et veldig godt klima, samt en fantastisk gamleby. Med over 300 soldager i året er man nesten garantert nydelig vær. Øyens nordre del er mest tilrettelagt for turisme, mens den sørlige delen har et roligere tempo og færre besøkende. I likhet med andre populære turistdestinasjoner i Hellas er Rhodos et av reisemålene nordmenn liker aller best.

Type
Reiseselskap
 
PakkereiseExpedia
Bare hotellHotels.com
Bare flySupersaver

Rhodos er naturlig nok godt besøkt, og er kanskje ikke stedet å anbefale for den som ønsker å oppleve Hellas på sitt mest autentiske, eller ikke vil støte på andre skandinaver på tur. Samtidig er øyen godt tilrettelagt for turisme, med veldig mange hoteller og spisesteder. Det er også lett å gjøre seg forstått på flere språk; til og med norsk snakkes til tider på noen restauranter.

Byene på Rhodos

Rhodos by er den største byen på øyen Rhodos. Byen har en nydelig gamleby, som faktisk er den eldste befolkede gamlebyen i Europa. Den er på UNESCOs verdensarvliste, noe som pleier å være et sikkert tegn på at noe er verdt å oppleve. Det er fantastisk å bare vandre rundt i de mange gatene, men man kan også dra innom et av flere museer. Man kan fint bruke et par dager på å utforske denne delen av Rhodos by. Rundt 2 km fra gamlebyen ligger ruinene av det forhistoriske Rhodos.

Archangelos er den nest største byen på øyen. Dette er en fredelig by som egner seg godt for familier med små barn eller andre som er ute etter fred og ro. Archangelos har flere flotte strender samt noen andre attraksjoner som ruiner og kirker.

Faliraki er stedet for dem som ønsker mer liv og moro. Som de fleste andre steder på øyen er det også en nydelig strand her. På kveldstid kan man feste på en rekke puber, utesteder og klubber, og stedet er godt egnet for ungdommer og andre som ønsker et pulserende natteliv. Ermou Street, eller bare bar street, er hovedområdet for fest og moro. Faliraki har en godt utviklet strand på over 4 km, som tilbyr mange ulike vannsporter og andre actionfylte aktiviteter. Ikke langt fra Faliraki ligger mindre besøkte Kathara, hvis Falirakis strender blir for overfylte.

Lindos er en liten by som ble grunnlagt ca. 1000 år e. kr. Byen har de klassiske små, hvite husene og det er ingen biler der. Lindos har også noen strender, men strandlivet er det bedre å oppleve andre steder på øyen. Ovenfor byen ligger Lindos´ akropolis, et gammelt fort som har blitt utviklet og bygget på gjennom mange år av en rekke ulike folkeslag.

Rhodos kan anbefales på det sterkeste for de aller fleste. Øyen er lett å komme seg til fra Norge, har et fantastisk og solrikt klima og nydelige strender. I tillegg kan man oppleve kulturelle ting som en av Europas fineste gamlebyer, kirker, museer og ruiner. Barnefamilier kan dra til de mer rolige delen av øyen, mens ungdommer kan dra til for eksempel Faliraki, som har et rikt uteliv. Det er muligheter for ulike vannsporter, og Prassonissi-stranden er et paradis for windsurfere, spesielt mellom juli og august. Uansett hva du ønsker at din ferie skal inneholde, er det store sjanser for at du finner det på Rhodos.