Pantheon RomaAlle Guders tempel, eller Pantheon, er en av de mest populære severdighetene i Roma. Bygget, som sies å dateres helt tilbake til keiser Hadrians tid i 120-årene etter Kristus, er et av de best bevarte og betydningsfulle monumenter romerske keisertiden. Bygget er klassisk i seg selv, og består av en forhall og et tempelgavl og inne finner man flere tekniske severdigheter (om enn for de spesielt interesserte) med blant annet verdens største uarmerte betonghvelv.

Historisk sted

Som om ikke bygget og dets opphav er historisk nok, ligger de faktisk flere betydningsfulle personer begravet nettopp her. Dette gjør det til en severdighet alene for svært mange mennesker. Men det var faktisk først på 1500-tallet at det ble en utvidet anvendelse og bygningen ble en «gravkirke» om vi skal oversette det til norsk.

Kan man besøke Pantheon?

Ja, man kan både reise til å besøke Pantheon og denne historiske plassen. Det ligger dessuten ved siden av en nokså kjent restaurant, Piazza della Rotonda, med solid utsikt over den vakre plassen. Du kan dermed kombinere en god middag med denne fantastiske opplevelsen – i tillegg til noe godt å drikke, selvsagt.

For mer informasjon, anbefaler vi å lese mer om Pantheon på denne nettsiden som dessuten gir deg en av de beste guidene om Roma generelt.

Se video!

Nedenfor ser du en video med mye historikk fortalt. Her ser du litt av hva du kan forvente å oppleve når du besøker en av Europas mest kjente steder.