Grand Canyon er et juv som er skapt av elven Colorado. Det ligger i delstaten Arizona (USA). Grand Canyon National Park regnes som et av verdens syv naturlige underverk. Grand Canyon er ca 445 km lang, opp till 30 km bred og har en dybde på mer enn 1800 meter.

Det er tre kjente deler av Grand Canyon å reise til. Den sørlige delen, som tiltrekker flest turister; den vestlige delen, som ligger nærmest Las Vegas; og den nordlige delen av Grand Canyon, hvor det er minst turister. Mange synes at den sørlige delen har de fineste utsiktsplassene. Du kan lese mer om de forkjellige stedene under.

Vestre Grand Canyon er stedet veldig mange reiser til når de er i Las Vegas. De fleste helikopterturene går herfra, og det er også mulig å ta buss, fly eller kjøre hit selv. Fra Las Vegas til Grand Canyon (West Rim) tar det ca 45 minutter med helikopter eller 3 timer med bil/buss. For dem som velger ikke å ta helikopter hit, er det mulig å gå ut på Grand Canyon Skywalk. Det er en glassgang hvor du går på et glassgulv, veldig høyt over bunnen av Grand Canyons. Dette er ikke noe for de som har høydeskrekk.

Nordlige Grand Canyon ligger på en høyere høyde og er ofte stengt om vinteren, når det kan falle mye snø. Her er det en sti som tar deg hele veien ned til bunnen. Man trenger 2 dager på denne turen, og man sover i telt på bunnen av juvet! Det er noen som forsøker å gjøre det på 1 dag, men det frarådes på det sterkeste å prøve dette. Om sommeren, når det er veldig varmt, er det ekstra farlig å forsøke dette.

Sørlige delen av Grand Canyon tiltrekker flest turister. Hit er det enkelt å ta buss eller fly fra Las Vegas, eller fra Phoenix. Også her er det sti hele veien ned, det er faktisk 2 forskjellige stier å velge mellom. De fleste går ned den ene stien, og opp den andre. Tar man buss hit, så er det flere gode muligheter for helikopterturer over Grand Canyon, hvor man får et fint overblikk over dette enorme naturlige underverket.

Grand Canyon er et sted man godt kan besøke igjen og igjen. Selv har jeg vært der flere ganger, og kommer til å reise tilbake. Neste gang vil jeg gå på en av fotturene. Ellers er det helt klart helikopterturene fra Las Vegas som er de beste. Men de koster selvfølgelig mer enn buss, så tenk gjennom hva du vil gjøre!
God reise!