Når du skal reise til syden med en baby, er det flere ting du burde tenke over på forhånd. Mange av de tingene man har tilgjengelig her hjemme, vil ikke alltid være på plass dit du skal på sydentur. Det kan jo f.eks hende at du skal leie bil som du skal kjøre fra flyplassen til hotellet og da er det jo greit å vite om det er bilsete i denne bilen.

Her har du en liten oversikt over spørsmål og svar som kan være nyttige å lese igjennom.

Type
Reiseselskap
 
PakkereiseExpedia
Bare hotellHotels.com
Bare flySupersaver

Kan jeg ha med barnevogn på turen? 

Om du vil ha med en liten barnevogn til syden, som f.eks en trille, kan du som regel ha med dette i tillegg til vanlig bagasje, uten ekstra kostnad. Du bør imidlertid sjekke dette med flyselskapet på forhånd og pass på at du pakker den godt inn, slik at den ikke blir ødelagt underveis.

Vil det være noen form for sikring for babyen til og fra hotellet? 

Stort sett er det ikke lagt opp til noe sikring for baby her. Det beste alternativet er enten å leie bil med bilsete eller ta med et eget bilsete til å bruke i leiebilen.

baby i syden

Burde jeg amme på sydentur, eller gi barnet morsmelkerstatning og/eller pumpe meg og gi flaske?

Dette med amming er et litt vanskelig tema. Noen mener at dette er det mest naturlige i verden og at man fint kan amme like godt i syden som hjemme. Dette være seg om man sitter på et hotellrom eller i en fullstappet restaurant. Andre mener at dette ikke hører hjemme når man er ute blant andre mennesker. Om du velger å amme på f.eks en restaurant, kan det være greit å snakke med personalet der først, slik at de er klar over dette, det kan jo være at de har et egnet sted hvor dere kan være litt alene.

Hvordan burde jeg legge opp dagene når jeg har med meg en liten baby?

Dette vil i stor grad komme ann på babyen og det kan være greit å ikke ha altfor store forventinger til hva man skal oppleve / få med seg når man reiser til syden med en baby. Det finnes flere hotell som har barnepass (også til babyer) og da er det jo mulig å få seg en liten utflukt alene. Det er også fullt mulig å bestille mat opp på rommet på de fleste hotell og dette kan også være en grei måte å gjøre det på om dere vil få lagt babyen på rommet på kvelden, men ikke har rukket og spise middag ennå.

Hvordan kan jeg best skjerme babyen fra solen?

Om du skal ha med deg en trille til syden, har du litt forskjellige muligheter. Du kan kjøpe en liten parasoll som du fester på siden av vognen, eller du kan kjøpe et UV-nett. Selvom du har beskyttelse som nevnt her, burde du også smøre inn babyen med solkrem på morgenen før dere går ut. Da slipper dere dette senere på dagen, eller enda verre, glemmer det. Det finnes både solfaktor 50+ og «sunblock» som fungerer godt til småbarn.