Kan du reise utenfor sesongen, er det mye penger å spare på rimelige sydenturer. Spesielt i slutten av vintersesongen, i begynnelsen av våren etter påske i slutten av april. Da er det mulighetene for gode ferietilbud til vinterreisemål som Tenerife, Gran Canaria, Tunisia og Egypt hos charterselskapene.

Tidlig i mai begynner charterselskapene med sine sommerreisemål. Noe som vil si at du kan få billig sydentur til ferielandene som ligger ved Middelhavet spesielt Italia, Hellas, Tyrkia og Spania.

Type
Reiseselskap
 
PakkereiseExpedia
Bare hotellHotels.com
Bare flySupersaver

Billig sydenferie frem til skoleferien

Legger du sydenreisen til minst et par uker før skoleslutt i juni kan du være heldig å få ekstra billig ferie. Med en gang skolen slutter skyter prisene i været, og det er slutt på billigreisene til syden.

Velger du uspesifiserte reise er dette den billigste måten å drar på charterferie. Du vil ikke få vite hvor du skal på forhånd og overnattingen er ofte svært enkel standard, og på overnatingssteder som ikke er en del av i charterselskapet sine utvalgte steder. I løpet av sydenferien kan du risikere å måtte bytte hotell flere ganger, og i tillegg dele rom med ukjente personer.  På den positive siden vil du kunne få en billig sydentur til varme strøk for en billig penge.

Hellas - Strand

 Uspesifisert i lavsesong

Charterselskapene bruker uspesifisert bosted som et ekstra lokke middel når de ikke får solgt alle sydenreisene sine. Du finner uspesifiserte botilbud når det ikke er høysesong og i ukene før og etter. Det vil si alle skoleferier som sommerferie, høstferie, vinterferie og påskeferie. I høysesongen er charterselskapene ofte fullbooket, og det er få muligheter til å få uspesifisert bosted.

Hopp på med restplass

På samme måte som uspesifisert bosted er en måte å lokke feriegjester til å fylle opp charterflyene, gjelder det samme med restplassene. Du får en billig sydenferie om du har is i magen og kan reise på kort varsel. Nettstedet Restplass.no er spesialist på akkurat restplasser til syden, og har til en hver tid oversikt over de sist tilbudene.

Bilde: SXC, arturpe, Linda Cronin.