Når vinteren er begynt å legge seg over landet vårt og temperaturmåleren er begynt å synke under frysepunktet, lengter mange etter en tur til litt varmere strøk. Mange tar også steget til å dra på en utenlandstur til land som har litt varmere klima enn det Norge kan skimte med. Og en sydentur i desember måned har blitt et fast rituale for mange soltørste nordmenn, der flere velger å la juleferien gå til et sted hvor man kan ligge å slikke sol på stranden.

Det å dra på utenlandstur i vintermånedene kan også være et smart trekk i seg selv. Da unngår man den største turistsesongen som ofte kan bety lavere priser, og større plass på stranden på destinasjonen din.

Kanarieøyene populær

Et av reisemålene som mange nordmenn valfarter til hver desember måned Kanarieøyene, og spesielt er det Gran Canaria som er populært. Øyene som tilhører Spania er et perfekt reisemål hele året rundt, og kan skimte med 20 + stort sett hver dag, uavhengig av når på året du reiser. Det er et såkalt subtropisk klima som holder seg varmt i alle 12 kalendermåneder. På tross av at du kan oppleve enkelte regnværsbyer på vinterstid er det svært så sjeldent, og det er stort sett noe som forsvinner like raskt som det kom.

Selve Gran Canaria har også mange nordmenn som bor her hele året, og for mange som har familie på øyen blir det et naturlig sted å legge juleferien. Flere av de lokale butikkene som ligger på øyen tar hensyn til den store andelen nordmenn og skandinavere som bor her. Det betyr at du nok helt greit skal kunne finne noe som ligner på en god norsk julemiddag om du velger å tilbringe julaften og romjulen her. En perfekt kombinasjon for mange med varme, sol, sandstrand kombinert med hjemmekosen en norsk julemiddag bringer.

For å finne overnattingmuligheter og hoteller med ledige rom i desember, anbefaler vi turen innom Hotellrom.nu. Vi ønsker deg en god tur!