Det er få steder i Spania som er så populære blant nordmenn som Alfaz del Pi, noe som kraftig gjenspeiler seg i innbyggertallet. Av de 22.000 fastboende er over halvparten utlendinger, og halvparten av disse igjen kommer fra Norge. Dette har medført at en hel rekke tjenester og tilbud er direkte rettet mot nordmenn og skandinaver generelt, deriblant butikker, skoler, helsetjenester og tannlege, sjømannskirke og en bokhandel med norske bøker.

Type
Reiseselskap
 
PakkereiseExpedia
Bare hotellHotels.com
Bare flySupersaver

En av de viktigste årsakene til at så mange velger å feriere eller bosette seg i Alfaz del Pi er uten tvil det behagelige klimaet som er der. Med rundt 320 soldager i året, og en gjennomsnittstemperatur på over 20 grader celsius, er det ikke vanskelig å forstå at dette virker forlokkende på oss som kommer fra helt andre forhold her oppe i nord.

Sin store konsentrasjon av utlendinger til tross, det er rikelig med muligheter for å oppleve det autentiske Spania både i selve Alfaz del Pi og Alicanteprovinsen generelt, og leier man seg en bil er det mer enn nok av steder man kan besøke, enten på dagstur eller som et ledd i en større rundreise.

Badeferie

Selv om Alfaz del Pi ikke ligger i direkte kontakt med Costa Blanca, er det ikke lenger til strendene enn at man saktens kan reise til byen på badeferie. Flere av strendene innen forholdsvis kort avstand regnes også for å være blant noen av Spanias beste, og enkelte av dem er følgelig da også tildelt det Blå Flagg nettopp på grunn av sin renhet og gode fasiliteter.

At Alfaz del Pi har sin hovedinntekt fra turisme er det ingen tvil om, men fortsatt er landbruk av stor betydning, og spesielt dyrking av sitron, mandler, appelsiner og oliven er viktige inntektskilder for innbyggerne i regionen. Handel er også en viktig inntektskilde, og da rettet mot turisme og de utenlandske beboerne.

De fleste attraksjonene i Alfaz del Pi ligger enten i utkanten av byen eller i en av de omkringliggende forstadene, og blant de mest kjente finner man filmfestivalen i Albir og den årlige jazzfestivalen. Er man villig til å reise litt opp eller ned langs kysten, finnes det imidlertid en lang rekke spennende og interessante attraksjoner man kan reise til. Noen av de mest kjente er fornøyelsesparken i Benidorm, Terra Mitica, Terra Natura Safaripark og Fuentes de Algar.

Dessuten finnes det en rekke gode golfbaner i regionen, flere av dem i tilknytning til et hotell, så det er rikelige muligheter for å teste ut handicappet sitt. For de naturglade finnes det mange gode turmuligheter, både i selve byen og områdene rundt, og man kan også leie sykler hvis man ønsker det.

Det er enkelt å komme til Alfaz del Pi, og de fleste som kommer til byen kommer enten med buss eller bil. Nærmeste lufthavn ligger i Alicante knappe 50 kilometer unna, og det går ekspressbusser direkte til byen. Det kan være lurt å bestille plass både på hotell og buss samtidig, slik at man er sikret en plass hvis man ønsker å reise dit på ferie.