Helt siden de første charterturistene dro til Spania på midten av forrige århundre, har stadig flere vendt tilbake til de solrike kystene i en så stor grad at det har falt dem naturlig å kjøpe seg sitt eget sted og periodevis bosette seg der. Dette kan det være flere årsaker til. Noen gjør det av helsemessige grunner da det varme klimaet er godt for helbredet, andre gjør det fordi de simpelthen liker å være det samme stedet hele tiden, og andre igjen fordi det faktisk kan lønne seg.

Type
Reiseselskap
 
PakkereiseExpedia
Bare hotellHotels.com
Bare flySupersaver

Salget av ferieleiligheter i Spania de siste årene har formelig eksplodert, og med et svært gunstig prisnivå er det stadig flere som realiserer drømmen om «hytte» i utlandet. Spania er særdeles attraktiv på grunn av det gode klimaet, og flere steder dominerer de skandinaviske turistene eiendomsbildet, så man til tross for utlendigheten har et snev av hjemmefølelse.

Undersøk om dette er noe for deg

Vurdere man en ferieleilighet i Spania vil det alltid være en god ide å gjøre noen enkle undersøkelser på forhånd for å finne ut om dette virkelig er noe for deg. Det finnes allerede en rekke aktører på markedet som leier ut ferieleiligheter i de mest populære områdene, så det er rikelige muligheter for å prøve ut konseptet før man selv går til det skritt å kjøpe en. Ved å leie først kan man også prøve ut forskjellige områder i Spania, så man er helt sikker på at man kjøper i et område man kommer til å trives i.

Noen av fordelene med å eie sin egen ferieleilighet er at man alltid har et sted å bo når man er i Spania. Man kan ha sine egne ting i leiligheten, og man vet at alt er på samme plass hver gang man kommer. Det kan være ting som dykkerutstyr, turutstyr, klær, sykler eller andre fritidsting man ikke ønsker å ta med seg eller leie hver gang man drar på ferie.

Alltid tilgjengelig

Dessuten vil en ferieleilighet alltid være tilgjengelig når man selv ønsker det, og den kan betraktes som en investering. Det er ikke vanskelig å selge en feriebolig i Spania igjen, og regelverket er heller ikke spesielt komplisert. Det kan likevel anbefales å kjøpe eller leie en ferieleilighet gjennom et etablert firma som også kan bistå juridisk på spansk dersom dette skulle bli nødvendig. Mange ferieleiligheter selges som en del av et kompleks, hvor både vakthold og vaktmestertjenester er en del av konseptet. Kjøper man en leilighet i et slikt kompleks er det vanlig at alle naboene også har gjort det, og man får muligheten til å skape kontakter i det lokale miljøet på plassen.

En annen fordel med å eie sin egen ferieleilighet er at man kan leie den ut som man selv vil. Er man kun i Spania når det er ferie i Norge, kan man fint leie den ut i de periodene man ikke selv er der. Å fremleie ferieboliger i Spania er økonomisk fordelaktig, og man behøver ikke leie den ut mange ukene i året før man kan finansiere hele kjøpet på den måten. Flere firmaer, også norske, kan bistå med dette.