Drømmer du om en ferie med fantastiske strender, flamenco, kultur, kunst og severdigheter du neppe har sett maken til? Da bør du vurdere et av de mange feriestedene i Spania, og kanskje et av feriestedene utenom det vanlige.

Kanariøyene er et tradisjonelt feriemål for nordmenn, og det er ingenting feil med en ferietur dit. For mer informasjon om reisemål hit, anbefaler vi nettsiden Canariaposten.

Men Spania byr selvfølgelig på mer enn Kanariøyene, og det spanske fastlandet har et enormt utvalg av strender, spennende kultur og imponerende byggverk.

Bilbao

Er du på utkikk etter en avslappende ferie i Spania, men ønsker å unngå strandferie? Da bør du i så fall vurdere en feriereise til en av Spanias mest populære feriesteder. For de som søker seg til grønne og vakre åser istedenfor strandlivet er Bilbao å anbefale. Destinasjon Bilbao er tilholdssted for en rekke arkitektoniske bygningstyper som garantert vil imponere deg.

Den baskiske byen Bilbao ligger helt nord i Spania, og har et helt annet klima enn de mest populære feriestedene på Solkysten. Vil du oppleve en annerledes ferie i Spania, så er denne storbyen noe du bør vurdere til neste feriereise. I følge Spaniareise.com bor det litt over 350 000 i den baskiske hovedstaden.

Dersom du ikke bare er ute etter strender og sol når du skal på ferie, så er Bilbao et feriemål med mye mer enn bare strender. Reiser du til selve byen finner du ingen strender, men disse er tilstede like utenfor byen.

Besøker du Bilbao er sightseeing absolutt noe du bør prøve ut. Byen er kanskje en av de mest kulturrike byene i Spania, og får du en guidet tur i byen, så vil du få en historisk innføring i baskisk kultur og historiefortellinger fra byen. Du vil garantert få en tur innom Guggenheim Museum samt gamlebyen.

Skal du reise til Bilbao har Norwegian direkterute fra Gardermoen til Bilbao om sommeren. Norwegian startet opp denne ruten for noen år tilbake, etter at SAS la ned ruten sin i 2009.

Her er noen severdigheter du bør besøke dersom du reiser til Bilbao:

- Guggenheim museum (Byggverket er svært imponerende i seg selv)

- Gamlebyen (Casco Viejo)

- Plaza Nueva. Dette er møtestedet i det som går under kallenavnet «gamle Bilbao».

- Ta en tur innom en av de mange restaurantene med fantastisk mat. Noen restauranter som vi kan anbefale er Etxanobe, Restaurante Mugarra (god fiskemat) og Restaurante Agape.

Alicante

Med over 300 000 innbyggere er Alicante nesten som en storby å regne. Byen som ligger på Costa Blanca er en av de aller mest populære feriebyene i Spania for norske turister. I tillegg reiser en rekke svensker, dansker og tyskere til Alicante. Går man på gaten i Alicante, så er sannsynligheten stor for at man møter på nordmenn. For noen vil jo dette selvfølgelig være et minus, mens andre liker å møte på andre med samme nasjonalitet på ferie.

Det er relativt enkelt å komme seg til Alicante, og det går ruter fra mange flyplasser rundt om i landet. I noen deler av landet er det kun rute i sommerhalvåret, men flyr man fra Oslo har man muligheten til å reise til Alicante på vinteren også.

Besøker du Alicante, så anbefaler vi at du tar en tur innom slottet i Alicante. Det er en fin gåtur enten du er sprek eller ikke. Går man fra Alicante sentrum må man regne med at turen tar fra 30 minutter til 45 minutter, avhengig av hvor raskt tempoet ditt er. Ellers kan man ikke unngå strandlivet når man besøker Alicante. Postiguet-stranden er et must, og her kan man leie solseng og nyte livet.

Kanariøyene

Et tradisjonelt feriemål som er populært for nordmenn på vinteren er Kanariøyene. Dette er en øygruppe som tilhører Spania, men ligger like utenfor Afrika. Øyene som Kanariøyene består av er Gran Canaria, Tenerife, La Palma, Fuerteventura, Lanzarote, El Hierro og La Gomera. I tillegg en rekke mindre øyer.

Klimaet på Kanariøyene er ganske spesielt, og temperaturen på øyene er ganske jevn hele året. Det spesielle er at om man reiser til for eksempel Gran Canaria, så vil man oppleve ganske store temperaturforskjeller mellom nord og sør på øya. Det er også årsaken til at de aller fleste nordmenn reiser til den sørlige delen av Gran Canaria.

En øy som er i vinden bokstavelig talt, er Fuerteventura. Dette er en litt mer ukjent øy for oss nordmenn. Den tilhører Kanariøyene, men etter at det startet opp direkterute til øya har den blitt stadig mer populær. Man sitter ikke med inntrykket av at Fuerteventura er enda et chartermål, for det er noe unikt over øya. Det herlige klimaet, og den vakre naturen har mange feriereisende forelsket seg i.

Fakta om Spania:

  • Hovedstad: Madrid
  • Innbyggere: Omtrent 47 millioner
  • Areal: 504,645 km2
  • Valuta: Euro
  • Kjører på: Venstre side
  • Telefonkode: +34