Har man først bestemt seg for å reise til Valencia i ferien, er det også nærliggende å anta man trenger et sted å overnatte. I Valencia finnes det imidlertid en rekke valgmuligheter, ikke minst på grunn av det store antall turister som reiser dit, og man kan tilnærmet velge og vrake blant alt fra det aller enkleste som kun er en seng i et fellesrom til store luksuriøse hotellsuiter med absolutt alt tenkelig inkludert.

Type
Reiseselskap
 
PakkereiseExpedia
Bare hotellHotels.com
Bare flySupersaver

Sannsynligvis er den mest vanlige måten å reise til Valencia på, på en organisert reise hvor alt er tilrettelagt på forhånd. Gjerne charter. Da er det et reisebyrå som forhåndsbestiller både reise og opphold, og overnattingen er da inkludert i denne pakkeløsningen. Hotellene som er tilknyttet denne type reise er som regel enkle, med to eller flere sengeplasser, kanskje en kjøkkenkrok med kokeplate og kjøleskap og selvfølgelig sanitære fasiliteter som toalett med enten dusj eller badekar.

Disse forholdsvis rimelige hotellene har ingen egne restauranter eller spisemuligheter, da de gjerne ligger i direkte tilknytning til andre turistfasiliteter hvor alt dette er tilgjengelig.

Mange muligheter

Velger man derimot å selv bestille hotellrom i Valencia finnes det en rekke måter man kan gjøre dette på. Mange velger hoteller ut fra hva andre anbefaler, eller man kan oppsøke forskjellige nettsider på internett som formidler overnatting i byen. Ved denne type overnatting er det kun hvilke tjenester og komfort man ønsker som avgjør prisen, og ikke overraskende er det slik at jo mer komfort og luksus man ønsker seg, jo mer koster hotellrommet. Det er imidlertid fullt mulig å få billige rom selv på de mest eksklusive hotellene, spesielt hvis man tilfeldigvis er innom samtidig som de mottar en avbestilling og trenger å fylle et rom.

De fleste hotellene i Valencia holder god standard og blant de vanligste tjenestene er døgnbetjent resepsjon, egen restaurant (frokost inkludert), vaskeritjenester, trådløst internett på rommene, tv med utenlandske fjernsynskanaler og selvfølgelig også minibar.

Kommer man i egen bil bør man undersøke på forhånd om hotellet tilbyr parkering på egen eiendom, eller om man er avhengig av å finne offentlig plass ute i byen et sted. Hvilket kan bli forholdsvis kostbart dersom man ikke har tenkt å bruke bilen i særlig grad.

Sentralt eller i utkanten?

En annen ting man bør tenke gjennom ved valg av hotell er plasseringen. Ettersom Valencia er den tredje største byen i Spania, er det mange som kommer hit på storbyferie. Da kan det være praktisk med hotell inne i selve byen, i umiddelbar nærhet til de severdighetene man ønsker å besøke. Er man på handletur er det mere velegnet med et hotell i nærheten av de mest kjente handlestrøkene og forretningssentrene, og er man på strandferie bør hotellet selvfølgelig ligge i nærheten av denne.

Selv om så godt som alle hotellene tillater barn og barnefamilier, er det imidlertid ikke alltid de er like velegnet. Noen hoteller er foretrukket av unge mennesker med høy partyfaktor, hvilket kan medføre til tider høyt støynivå. Dette er svært enkelt å finne ut av på forhånd hvis man leser hotellenes anmeldelser på de forskjellige nettsteder som tilbyr dette.