Den siste tiden har det vært flere oppslag i norske medier om Gran Canaria, og fokuset ligger på hvor harry det er å reise til ferieøya. Dette har skapt stor debatt på sosiale medier, hvor tilhengere av reisemålet føler seg urettferdig behandlet. Men, selv om det kanskje er en sannhet med modifikasjoner, skal det ikke stikkes under en stol at det er endel personer som reiser til Gran Canaria som bidrar til harrystempelet.

Disse finner du i hovedsak i og omkring de mest kjente feriebyene som Playa del Ingles, Puerto Rico, Puerto de Mogan og Arguineguin, sistnevnte hvor også brorparten av de fastboende nordmennene bor. Så hvor på øya skal man reise for å unngå den såkalte harryfella?

Hovedstaden anbefales

Du finner mange gode tips i denne reisebloggen om Gran Canaria, men et sted som virkelig kan anbefales er hovedstaden Las Palmas. I stedet for å kjøre nedover fra flyplassen når du har landet på Gran Canaria, bør du i stedet prøve å svinge til høyre og kjøre nordover mot Las Palmas, da får du en helt annen opplevelse av den populære ferieøya.

Las Palmas er den sjuende største byen i hele Spania, og har tidligere blitt kåret til den byen som har det beste klimaet i hele verden! Temperaturen ligger jevnt over på litt over 20 grader nesten gjennom hele året, og i motsetning til sørspissen av øya, så regner det faktisk av og til i Las Palmas, noe som fører til behagelig og friskt klima.

Det er ikke så veldig mange hoteller i Las Palmas, og ettersom de fleste turistene velger seg til sørsiden av øya, så slipper man å vasse i utlendinger her. Bystranda Playa de Las Canteras er kanskje den mest undervurderte stranden på Gran Canaria, men ikke si det til noen. Vi vil jo tross alt ikke at alle de harry turistene skal begynne å reise nordover. Men egentlig så er de ikke så harry når alt kommer til alt, de er bare glade i sol og varme.